•• Voor als het echt schoon moet zijn ••

contact

Schoonmaakbedrijf Hofs | Grootste Nederlaag | Arnhem

Schoonmaakbedrijf Hofs | Grootste Nederlaag | Arnhem

Wij van Schoonmaakbedrijf Hofs zijn al jaren actief als sponsor in het Amateurvoetbal. Op verschillende manieren proberen wij als familie bedrijf maatschappelijk iets terug te doen en hebben daarin met voetbal een speciale connectie. Voetballen is er dan vroeger ook met de paplepel ingegoten. Opa Jan Willem Hofs was een goede voetballer bij Arnhemse Boys en mijn vader Henk Hofs haalde net als zijn broer Ben Hofs het 1e van Vitesse in de jaren ’70. Veel later haalde ook ons neefje Nicky Hofs het 1e van Vitesse. Natuurlijk dat mijn broertje Daniel, die ook werkzaam is bij schoonmaakbedrijf Hofs, en ik gingen voetballen.  Ik zelf haalde niet het betaalde voetbal maar heb jaren lang met veel plezier gevoetbald in de jeugd bij Arnhemse Boys en daarna bij meerdere amateurclubs in het 1e gevoetbald.

 

Waarom dit stukje ? Dat heeft te maken met een record dat 48 jaar heeft bestaan en waar ik dit weekend toch gelijk weer aan moest denken. Op het zelfde moment maar op 2 verschillende plekken, zeiden ik en mijn broertje in gedachten tegen ons vader die in 2011 is overleden, Pa je record gaat er aan met een grapje. Ajax won op zaterdag 24 oktober 2020 zijn uitwedstrijd bij VVV met maar liefst 0-13. De grootste nederlaag in de geschiedenis van het voetbal in de Eredivisie.

Wat heeft deze nederlaag van VVV tegen Ajax te maken met het record die ik noemde over mijn vader Henk Hofs ? Dat komt omdat de grootste nederlaag van de eredivisie tot dan op naam stond van Vitesse. Op 19 Mei 1972 op de laatste speeldag van de eredivisie verloor Vitesse uit bij Ajax met maar liefst 12-1 en mijn vader speelde als voetballer van Vitesse mee in deze wedstrijd. In de 46e minuut mocht hij vanaf het begin van de 2e helft invallen. Mijn vader was toen 21 jaar en een talent van Vitesse. Vanaf zijn 14e voetbalde hij bij Vitesse en maakte hij op 19 jarige leeftijd zijn debuut thuis tegen SVV met een 3-1 overwinning. Maar door vele knie blessures heeft hij van het seizoen 1970/1971 t/m 1972/1973 helaas maar 10 wedstrijden in 3 seizoenen gespeeld. 5 van die wedstrijden speelde hij in de eredivisie en daar van was deze wedstrijd er 1 van. Een denkwaardige wedstrijd die tot de dag van vandaag elk jaar wel een keer genoemd word op tv of in kranten.

Mijn vader zei altijd met een lach “Als ze me er eerder hadden ingezet dan was het misschien nog spannend geworden”.

Ajax speelde met top spelers als Johan Cruijff, die 4x scoorde, Sjaak Swart, Johan Neeskens, Barry Hulshof ,Wim Suurbier en Gerrie Mühren. Ondanks deze grote nederlaag was mijn vader altijd trots dat hij in deze wedstrijd, tegen deze topspelers had gespeeld. Spelers die 12 dagen later de Europa Cup 1 wonnen door met 2-0 te winnen tegen FC Internazionale Milaan. Vitesse Speelde onder trainer Cor Brom ondermeer met keeper Dick Beukhof, Herman Veenendaal, Nico Kunst en Willy Veenstra.

 

Net als met ons Schoonmaakbedrijf Hofs winnen of verliezen we wel eens, moet je net als een grote nederlaag bij een wedstrijd een teleurstelling verwerken. Net zo als mijn vader met passie leefde voor het voetbal en elke keer terug kwam van een blessure, zo werken wij er elke dag aan om ons werk met passie te verrichten en kijken we altijd met trots terug op wat we door vallen en opstaan hebben bereikt en nog willen bereiken.

 

Ook uw schoonmaakwerkzaamheden of glasbewassing door Schoonmaakbedrijf Hofs uit Arnhem laten verrichten ? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend een afspraak met ons familiebedrijf maken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen in ons netwerk ?

Neem dan contact met ons op via onze contactpagina op onze website www.sbhofs.nl of bel ons . 

En zoals onze slogan al zegt kiest u voor SB Hofs : 'Voor als het echt schoon moet zijn'

Groeten van Raymond & Patricia

Naar het overzicht

Offerte aanvragen?

Belangstelling voor:
Schoonmaak
Glasbewassing
Trappenhuis
Appartementen
Vloeronderhoud
Sanitaire Voorzieningen
Vacatures
Anders:
  • Home
  • Nieuws
  • Schoonmaakbedrijf Hofs | Grootste Nederlaag | Arnhem